deţinuţii români din Italia visează la închisorile româneşti

image001

 

COMUNICAT DE PRESA

PARTIDUL IDENTITATEA ROMANEASCA – ITALIA

ROMA, 24 iulie 2009

 

Penitenciare – Melis (PD), Germani (PIR): “Supriză: deţinuţii români din Italia visează la închisorile româneşti”

În această dimineaţă, deputatul italian Guido Melis (Partidul Democrat), membru al Comisiei de Justiţie a Camerei Deputaţilor Italiene şi Preşedinte al Grupului Interparlamentar de prietenie România-Italia, secţiunea italiană, împreună cu Avocatul Giancarlo Germani, Preşedintele Partidului Identitatea Românească, au vizitat închisoarea “Rebibbia” din Roma pentru a verifica condiţiile în care trăiesc deţinuţii români închişi în acel penitenciar. “În cursul vizitei” – după cum declară Melis şi Germani – “am observat dorinţa deţinuţilor români de a-şi ispăşi pedeapsa în penitenciarele din România, deoarece în Italia condiţiile de detenţie sunt agravate de faptul că nu pot fi vizitaţi şi nu pot avea contacte cu rudele luni întregi sau chiar ani.” “Pe de altă parte” – continuă cei doi politicieni – “am putut observa că procedurile de repatriere sunt extrem de dificile şi de lente, motiv pentru care mulţi dintre aceştia renunţă la procesele de apel prevăzute de lege şi care i-ar putea tutela, cu scopul de a face ca sentinţa să devină definitivă şi să-şi poată ispăşi pedeapsa în România.” “Printre altele deţinuţii români s-au plâns de lipsa de medicamente şi de faptul că întâmpină dificultăţi în a avea acces la timp la serviciile medicale. Am înregistrat cazul deţinutului român C.F., bolnav de cancer, care până în acest moment nu a primit nici un fel de îngrijire medicală. “ Deputatul Guido Melis a promis că va prezenta o interpelare asupra acestui caz către Ministrul de Justiţie italian. “Nu este adevărat” – afirmă în încheiere Melis şi Germani – “că deţinuţii români se simt ca acasă sau ca într-un hotel în închisorile italiene. Este exact opusul, având în vedere că mulţi dintre aceştia solicită ispăşirea pedepsei în România. Faptul că numărul acestor cereri se multiplică devine urgentă crearea unei coordonări italo-române pentru a evita întârzieri nejustificate şi blocaje birocratice.” “Ar fi cazul ca presa italiană să înceteze să alimenteze banalităţi şi să înceapă să facă o informaţie corectă pe teme atât de delicate.”

Advertisements

One thought on “deţinuţii români din Italia visează la închisorile româneşti

  1. ,,, am observat dorinţa deţinuţilor români de a-şi ispăşi pedeapsa în penitenciarele din România, deoarece în Italia condiţiile de detenţie sunt agravate de faptul că nu pot fi vizitaţi şi nu pot avea contacte cu rudele luni întregi sau chiar ani.” ,,,

    Asta se chiama, chiar daca nimeni dintre vizitatori nu a specificat, TRATAMENT INUMAN SI DISCRIMINATORIU. De asta vor “acasa”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s