Shopping si adoptie de copaci in capitala modei din Italia

Mai mult shopping, mai mult verde pentru orașul Milano. Evenimentul ”Vogue fashion night”, expresia internațională a unui proiect ecologic susținut de sectorul de modă alături de primărie, debutează pe 10 septembrie înaintea săptămânii modei. Toate brandurile de profil din capitala modei italiene, susținute de publicația de profil ”Vogue”, își vor da mâna pentru contribui la plantarea a 500.000 de copaci pe întreg teritoriul.IMG_3277

Magazinele din Quadrilatero, Piazza Cinque Giornate, Corso Buenos Aires, zonele faimoase pentru împătimiții shopingului, se ”antrenează” pentru a face cât mai atrăgător și mai viu orașul Milano. Acest eveniment are loc de zeci de ani în numeroase metropole ale lumii. Scopul: o noapte de cumpărături la prețuri accesibile, o serată în care stiliștii, modelele  și vedetele pășesc și dincolo de covorul roșu pentru a-și demonstra solidaritatea la un eveniment care sfidează criza și transformă orașul Milano într-unul mai verde. Vor adera la inițiativa celor de la Vogue toate orașele lumii care, de la San Paolo la Atena, au ales câte o temă. La Milano s-a ales verde!

Obiectivul acțiunii este programul de împădurire cu 500.000 de copaci. Cine merge la shopping pe data de 10 septembrie devine automat susținătorul campaniei ”adoptă un copac”. Această operațiune intenționează să dea oportunitatea celor care intră într-un magazin mai puțin elitist, să întâlnească celebrități din lumea modei, să fie aproape de starurile preferate și să se distreze totodată. Acțiunea dă posibilitatea publicului de toate categoriile să achiziționeze piese în vogă și să participe la o petrecere fără liste și invitații, o festă pentru toți. Această acțiune este menită să și anticipeze tendințele săptămânei modei feminine de la Milano exprimate însă pentru publicul larg și nu doar pentru cel exclusivist.

Daniela Vițelaru

Advertisements

One thought on “Shopping si adoptie de copaci in capitala modei din Italia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s