Opoziţia a dat dovadă de caracter şi viziune europeană!

  

Parlamentul României

S e n a t

Opoziţia a dat dovadă de caracter şi viziune europeană!

Prin asumarea conştientă şi responsabilă a rolului european pe care îl are, opoziţia a mai dat o şansă Europei la Chişinău, într-un moment în care orientarea spre Est a republicii devenise periculos de evidentă. Să sperăm că această şansă va fi fructificată cu ocazia viitoarelor alegeri anticipate de toţi cei care doresc apropierea şi integrarea R. Moldova în comunitatea statelor prospere şi democratice, alături de România. Forţele democratice de la Chişinău au dat o lecţie de curaj, demnitate şi civism european care trebuie înţeles ca atare în toate capitalele europene, şi nu numai, fie că este vorba de Bucureşti, Bruxelles, Washington sau Moscova. Autorităţilor de la Bucureşti le revine acum un rol principal în acţiunea de informare şi conştientizare la Bruxelles asupra evoluţiilor reale din vecinătatea Europei. Fac un apel către toate instituţiile politice şi diplomatice de la Bucureşti, publice sau oficiale, pentru a-şi asuma, la cel mai înalt nivel, problema R. Moldova care, în perspectiva alegerilor anticipate, schimbă datele dosarului răsăritean. De asemenea, felicit presa liberă de la Chişinău pentru curajul şi probitatea de care a dat dovadă până acum şi fac un apel la mass-media de la Bucureşti pentru a relata evenimentele de la Chişinău cu şi mai multă determinare şi de a da un sprijin consistent fraţilor şi colegilor de peste Prut. În acest context, reiterez apelul meu către Televiziunea Română pentru punerea pe post, cât mai grabnic, a unei emisiuni dedicate special R. Moldova, după cum am mai cerut, personal, de două ori Preşedintelui acestei instituţii. Închei prin a invita cetăţenii R. Moldova şi, în special, tinerii, să participe la vot. De ei depinde viitorul european al republicii! Un apel special de activism politic şi civic se cuvine făcut tinerilor români din Basarabia care studiază la Bucureşti şi care, în perioada alegerilor anticipate, vor fi probabil la casele lor. Românii din stânga Prutului au acum o nouă şansă în bătălia pentru Europa. Noi, cei din dreapta Prutului, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca să o fructifice!

 

Viorel Badea

Vicepreşedinte al Comisiei pentru Politică Externă

Senator PD-L pentru românii din Europa şi Asia

Advertisements

One thought on “Opoziţia a dat dovadă de caracter şi viziune europeană!

 1. Cred ca sint bine cunoscut in toata Romania dar mai ales in italia ma numesc Poama Gratiel Paun sint un Episcop Vicar Missionar Anglican si totodata sint si Reprezentantul national al Comunitatilor ROM si Romine di teritoriul italian din partea ASSOCIATIEI OPERA NOMADI NAZIONALE UNDE SINT SI VICE PRESEDINTE NATIONAL SI CONSILIER NATIONAL.
  Da pot spune ca o cunosc pe doamna Lucica Asazisa regina a rromilor se poate sa fie regina auto numita dar atunci unde isi are supusi? Sa cautam sa intelegem ce este cu titlurile acestea rromi sint un popor ce au rege si imparat da sint deacod in prezenta domnilor CIOABA SI IULIAN CARE SINT RECUNOSCUTI PE PLAN INTERNATIONAL DAR CU REGERET POT ZICE CA DOAMNA TUDOR POATE FI O REGINA DAR NUMAI IN VISELE EI NU SI IN REALITATE DESI A FACUT ENORM PTR POPORUL ROM DIN ITALIA SI LUPTA MULT PTR EI .
  INSA CU TITULATURA DE REGINA NU POT FI DEACORD PTR CA INAFARA UNUI MIC GRUP DIN PREAJMA DINSEI NIMENI NU O RECUNOASTE CHIAR MULTI ZIC CA E BOLNAVA PSHIC CHIAR SI AUTORITATILE ORASULUI MILANO SI STITI CARE AR FI CAUZA LUPT DINSEI PTR POPORUL ROM INCERCARILILE EI DISPERATE DE AI AJUTA AU ADUSO LA ACEST SUPRANUME DE REGINA IN REST TOTE CELELALTE LUCRURI SINT POVESTI
  CU RSPECT
  CU STIMA S.E. MONS. POAMA GRATIEL PAUN EPISCOP VICAR MISSIONAR ANGLICAN
  VICE PRESEDINTE SI CONSILIER NATIONAL OPERA NOMADI NATIONALE ITALIA
  COORDONATOR NATIONAL COMUNITATI ROM ROMANE IN ITALIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s